Tuottajapalvelut

Uumaweb-tuottajaportaali

Siirry Uumaweb-tuottajaportaaliin. Klikkaa kuvaa.

 

Maitotilaneuvonnan tukena tehdään veloituksetta tuotosseurannan edellyttämät analyysikokeet.

Rehututkimukset tehdään perusanalyysin osalta veloituksetta SeiLab-laboratoriossa, jonne näytteet lähetetään (postissa) meijerin kustannuksella. Kivennäistutkimuksista veloitetaan omakustannushinta.

Ureamääritys tehdään veloituksetta koostumusmäärityksen yhteydessä kaikista maitonäytteistä.

Tuottajamaitolaboratorio. Hinnoittelukokeiden lisäksi tehdään palvelukokeita, joilla edesautetaan maidon laatutyötä sekä ruokinnan suunnittelua ja -seurantaa tiloilla.

Antibioottikokeilla varmistetaan maidon lähetyskelpoisuus lääkityksen päätyttyä. Useimmilla tiloilla on oma testilaite, meijeri antaa kokeisiin tarvittavat aineet -, tarvikkeet – ja välineet veloituksetta.

Investoinnin tuki. Meijeri tukee navetan peruskorjauksien ja uusinvestointien suunnittelua 80 €/ lisälehmä-paikka. Tuki maksetaan sopimuksen mukaan kun investointi toteutuu ja lisäpaikka otetaan käyttöön. Lisäksi meijeri tarjoaa investoinnin suunnittelun aloitusvaiheessa yhden maksuttoman asiantuntijakäynnin, jossa kartoitetaan ja suunnitellaan projektin hallittu toteutus. Apua tarjotaan mm. ympäristölupa-asioissa, toteutusvaihtoehtojen vertailussa, kilpailutuksessa, sopimusasioissa ja muissa juridisissa kysymyksissä.

Hintaeturehut. Arla Suomi – yhteistyöryhmä tarjoaa tuottajilleen yhdessä A-rehun kanssa hintaeturehut. Lisätietoja tuotteista saa ja tilauksia voi tehdä AtriaNauta tuottajapalvelusta p. 020-472 7060

Naseva. Nautojen terveydenhuollon seurantajärjestelmän kuluista vastaa meijeri.
Tiloille Nasevaan liittyminen ja käyttö on ilmaista.

Meijeri tukee hallituksen erillisellä päätöksellä hankkeisiin osallistuvia tiloja, sekä järjestää yksin tai yhdessä sidosryhmien kanssa erilaisia koulutus- ja virkistystapahtumia.

Hiehokauppaan meijeri osallistuu välittämällä ensisijaisesti oman alueen hiehoja ja järjestää tarvittaessa myös lainavakuuden tai muun rahoituksen.

Sorkanhoito toimii yhteistyössä sorkanhoitoyrittäjien kanssa ja hoitokulut peritään maitotilistä. Sorkanhoitaja Eero Kaikkonen 040-5912196

Sähköturvallisuus tarkastusta meijeri tukee 100 €/1. tarkastuskerta.

Huoltopalvelussa on käytössä hyvin varusteltu huoltoauto. Huoltopalvelussa toimintaan sisältyvät maitohuoneeseen liittyvät LVI –työt. Lisäksi tehdään mm. kauppojen ja laitosten kylmähuoltoa.

Meijerin huoltomiesten lisäksi huoltoja tekevät merkkikohtaiset sopimusyrittäjät. Lisäksi tehdään tykytin huoltoja ja –testauksia meijerillä.
Tilasäiliöhuoltoa täydennetään yhteistyösopimuksin paikallisten LVI-yrittäjien kanssa.

Tilasäiliö ja kiintiöhankintoja rahoitetaan matalakorkoisella lainalla.

Varaosavarasto on valikoimaltaan laaja ja lähes kaikkiin konemerkkeihin.
Meijerillä on Grene partnersopimus, johon kuuluu laaja tuote- ja tarvikevälitys.
Nivelakselit ja niiden varaosat sekä mm. silppurien hapottimet kuuluvat huoltopalvelun piiriin.

Rehuvälitys toimitti kivennäis- ja juottorehut, rypsipuristeet ja melassin sekä massarehut. Keskeinen periaate on tuottajien tasa-arvoinen kohtelu mm hinnoittelussa, näin tarjoutui maidontuottajille myös mahdollisuus yleisen hintatason seuraamiseen.

Tavarantoimitukset tiloille maitoauton mukana veloituksetta.

Navettapäivyri jaetaan veloituksetta kaikille tuottajille.

Salmonellavakuutus kuuluu veloituksetta osana maidon laatusopimusta.

Lehmän nostoparsi on tuottajien käytettävissä, 1. vrk veloituksetta, lisävuorokausilta 20 €/vrk.

Siirry tästä UumaWeb-tuottajaportaaliin »